maandag 20 augustus 2012

De familie Ooievaar!

Er was eens Meneer Ooievaar, die kwam een lief vrouwtje tegen, en met zijn eerste liefde trouwde hij. Dat lieve vrouwtje werd dus Mevrouw Ooievaar. Er volgden al snel 3 kleine ooievaartjes. Juffertje Ooievaar, zussie Ooievaar en zusje Ooievaar.

De drie kleine Ooievaartjes waren in het juiste nest terecht gekomen, geloof me echt een warm nest.
Er kwam een moment dat juffertje ooievaar haar vleugels uitsloeg, trouwde met haar eerste liefde en samen kregen ze 3 kleintjes.

Zussie Ooievaar deed net hetzelfde wat haar geleerd was, ze trouwde met haar eerste liefde en er volgde al 1 kleintje en het volgend is op komst!

Zusje Ooievaar was een beetje jonger, die bleef een beetje langer in het Ooievaarsnest. Maar er kwam een tijd dat zij ook de vleugels uitsloeg en ook  trouwde met haar eerste liefde!

De 3 zusjes Ooievaar vliegen nog heel vaak en heel graag weer eens naar hun oude vertrouwde veilige nest. Het is er ook zo gezellig! Af en toe maken ze zelfs met z'n allen een heerlijk trip!
Ze zijn ondertussen niet meer met 5 maar bijna met 13! Een gezellige bende!




nvdr: 
Bas is namen aan het leren. Bas, hoe heet jij met je achternaam? "Ferhoeve"... En papa, wie is dat?  "Joris... Ferhoeve" en mama? "Mama is Elke" En hoe nog? "Elke Ooievaar" en vake dan? "Michel... Ooievaar"!

Notebaert... Ooievaar... als je goed luistert, dan hoor je de gelijkenis ;-)



1 opmerking: